Obrasci zahteva za priznavanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini

U cilju uniformnog postupanja svih jedinica lokalnih samouprava i dostavljanja podataka koji su neophodni za ocenjivanje zahteva na javni poziv za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini i javni poziv za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini Uprava za poljoprivredno zemljište vam dostavlja obrasce Zahteva za priznavanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini po osnovu vlasništva nad poljoprivrednom infrastrukturom, Zahteva za priznavanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini po osnovu stočarstva i Zahteva za ostvarivanje prava korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez plaćanja naknade, o čemu je dato obaveštenje na zvaničnoj veb prezentaciji ove uprave, a mogu se preuzeti i na:

https://upz.minpolj.gov.rs/sadrzaj/modeli-dokumenata/.

U dostavljenim obrascima na za to označenim mestima upišite naziv svoje jedinice lokalne samouprave i objavite ih na vašoj veb prezentaciji ili na drugi način omogućite podnosiocima zahteva da ih preuzmu.

Napominjemo da će se isključivo ovi obrasci zahteva priznavati u postupku ostvarivanja prava prečeg zakupa, odnosno korišćenja bez plaćanja naknade, odnosno da nije dozvoljeno njihovo menjanje. Takođe, potrebno je da se jedinica lokalne samouprave, u upravnom postupku koji sprovodi, stara da podnosilac zahteva na javni poziv ( do 31. oktobra 2024. godine) dostavi i ispravno popuni isključivo ove obrasce zahteva.

Close